Nordic Stories med islandske baggrundsbilleder.
Koncert med Dorthe Højland Group

Lørdag den 24. oktober 2020 kl.14.00

NYT STED
Det nyrenoverede Grønlandske Hus
Dalgas Avenue 52A i Aarhus

Koncertens tema er “Nordic Stories” og er nykomponeret nordisk jazz med islandske billeder som visuel baggrund.

Fantastiske fotos fra den islandske natur bidrager som en visuel baggrund for musikernes kompositioner. Hver musiker er tildelt to fotos, som er udgangspunkt for hver af deres melodier.

TILMELDING

Deltagelse er gratis for medlemmer af Foreningen Norden.

På grund af coronarestriktioner er der dog et max-tal på 42 – medregnet musikerne – for antallet af personer i den nye sal i Det Grønlandske Hus.

Tilmelding skal ske til Arne Nielsen
mail arne.nielsen@stofanet.dk snarest og senest den 1. oktober.
Arne fordeler herefter pladserne, så der er nogle medlemmer fra alle afdelinger, der kan få glæde af tilbuddet. Arne melder tilbage efter 1-10.

Arrangører er bestyrelserne for Foreningen Norden Aarhus og Norden Aarhus Kreds.

Dorthe Højland skriver herunder om sin gruppe.
Dorthe Højland Group – ‘Nordic Stories’- et enestående samarbejde på tværs af de nordiske lande.

Dorthe Højland Group præsenterer med ‘nordic stories’ en kontrastfyldt koncert med nykomponeret nordisk jazz og islandske billeder som visuel baggrund.

‘Nordic Stories’ er et co-composing projekt af den danske saxofonist Dorthe Højland i samarbejde med den svenske fotograf Fredrik Holm.

De spektakulære fotos fra den islandske natur har været inspiration for de fire musikeres kompositioner og bidrager som visuel stemningsskaber til koncerten.
I Dorthe Højland Group er inderligheden og hendes distinkte tone på saxofonen omdrejningspunktet. Orkesteret spiller flydende i et nærmest filmisk og eftertænksomt univers.
Fredrik Holms fabelagtige naturfotos fra Island vises og skaber et stærkt stemningsfelt under koncerten.
Dorthe Højland Group spiller åben impro-jazz med en fin sans for klang og dynamik som et ekstra plus.
Det er et band med et samlet udtryk og et stærkt kollektiv, hvor alle instrumenterne arbejder sammen og er afhængige af hinanden.

Gruppens består – af:
Dorthe Højland (Danmark): saxofon.
Jacob Højland (Danmark): piano .
Andreas Dreier (Norge): kontrabas.
Henrik Nielsen (Danmark): trommer.
Fredrik Holm, svensk geolog og fotograf, bor og arbejder som fotograf i Reykjavik. Hans passion er at fotografere naturen, fra nordlys til vulkanudbrud. Hans arbejde er blandt andet brugt på forsiden af magasinet Nature, i bøger, tv-programmer og dokumentarer.

Se mere:
Dorthe Højland Group koncert (download pdf)