Trækfugle og Sort Sol ved Ribe Østerå!

Tirsdag den 6. oktober – 2020

Vi har vist alle lyst til at komme ud i naturen igen.

Sort sol - Foreningen Norden - Aarhus

Foreningen Norden har lavet en skøn tur til Nationalpark Vadehavet, som er Danmarks største nationalpark på hele 1466 km2. Det er også landets vigtigste nationalpark idet 18 millioner trækfugle lander her forår og efterår for at raste og tanke op til det videre træk.

De vidtstrakte strandenge er livsvigtig for de store flokke af ænder, gæs og vadefugle, der trækker fra nordlige egne til vinterkvarterene under sydligere himmelstrøg. Området er lagt ind på fuglenes trækruter, fordi den ufattelige store mængde af føde, der findes netop her, kan betyde liv eller død for fuglene på trækket. Her rastes der, fourageres og hviles inden den resterende del af trækket fuldføres.

Med de mange byttefugle følger også rovfuglene. Havørn, vandrefalk, ja måske jagtfalk er lige i hælene på de enorme mængder af bytte.

Perioden er også det tidspunkt, hvor man kan opleve fænomenet Sort Sol. Et fænomen der har fået navnet efter den mørklægning af solen der sker, når titusindvis eller hundredtusindvis af stære flyver deres fantastiske formationer forbi den nedgående sol.

Vi håber at opleve fænomenet ved Ribe Østerå eller ved Kammerslusen!

En tur til Nationalpark Vadehavet er en oplevelse for livet!

Sværhedsgrad: Let – flere busstop samt korte gåture af højst 2,0 km i jævnt terræn.

Program:
12.00 – Opsamling ved Musikhuset, Århus
12.30 – Opsamling ved P-pladsen ved Viby Kirke
14.00 – Sneum Engsø syd for Esbjerg
15.00 – Eftermiddagskaffe
16.30 – Kammerslusen. Kulturhistorien og masser af fugle
17.30 – Sort Sol ved Ribe Østerå (eller hvor det nu ”sneer”) og aftensmad på lokaliteten
19.00 – Mod Aarhus igen
21.30 – Ankomst Århus

Ændringer af programmet kan forekomme, hvis vind, vejr og fugle ikke følger vores planlægning.
Vi vil ligeledes tage hensyn til deltagernes ønsker, hvis det er i flertallets interesse.

Turledere:

Biolog John Simoni. John er ejer af Natours.dk John er en engageret formidler og underviser.

Tilmelding:

Pris pr. deltager: er kr 600,00.

Inkluderet i prisen er:

• Kaffe/the og dansk vand ad libitum på hele turen. Yderligere øl og vand kan købes i bussen.
• Lidt sødt til eftermiddagskaffen. Medbring gerne dit EGET KRUS.
• Aftensmad, der består af en gryderet med hjemmebagt brød – serveret på engangstallerkner.

Tilmeldingsfrist er torsdag den 1. oktober 2020. MEGET GERNE FØR. Turen aflyses ved for få tilmeldinger og pengene returneres.

Betaling af 600 kr til foreningens konto reg. 1928 konto 6882937222 HUSK AT PÅFØRE NAVN / NAVN(E). Skriv til Torkil og fortæl, at du deltager i turen. SMS til 26756223 / mail vicki.torkil.wurtz@gmail.com

Corona og afstand:

VI SKAL HOLDE AFSTAND OG HOLDE GOD HÅNDHYGIEJNE.
John har fået en ny og større bus. Der er håndsprit ved begge døre. Alle sæder vender fremad. Hvis man er med som par, sidder begge på et dobbeltsæde. Hvis man er alene af sted, har man ret til et dobbeltsæde.
HUSK MUNDBIND UNDER BUSTUREN. Vi har enkelte til udlevering.

Hvad skal jeg i øvrigt medbringe:

DIN EGEN FROKOST til 1. del af turen, hvis ikke du har spist hjemmefra. Udover personlige ejendele og EGET KRUS, medbring kikkert, vind og vandtæt tøj, vandrefodtøj, evt. gummistøvler.
Læs mere her: Natours.dk

Se mere:
Sort Sol den 6. oktober 2020 (download pdf)